Selectie


Uiteraard valt en staat het succes van je club met je selectie! Laten wij nou net diverse tips hebben om je selectie uit te bouwen van een middenmotor tot een volwaardige topclub, zonder dat de doelstelling meegroeit.

Zoals eerder aangekaart draait OSM om het behalen van je doelstelling en het verdienen van managerpunten per wedstrijd. Nu zul je denken, wat heeft dat te maken met mijn selectie en selectiewaarde? Eigenlijk, bijna alles!

Je selectie op OSM continue doorselecteren
In onze ogen begint het succes dat je haalt met OSM met een gebalanceerde selectie en het continue door selecteren en verder uitbouwen van je selectie. Dit proces bestaat uit:

  • Bouw je selectie gelijk vanaf de start van de competitie op en focus op verkopen van onnodige spelers en je selectiewaarde: de selectiewaarde geeft een perfecte spiegel hoe jij er op staat ten opzichte van de concurrentie
  • Koop zoveel mogelijk jonge spelers (want hoe jonger, hoe effectiever ze trainen – onder de 23 jaar het liefst) via de transferlijst of scout (dit kost je wel boss coins) en blijf speuren naar koopjes op de transferlijst
  • Onnodige spelers zet je op de transferlijst (let op: je mag niet meer dan vier spelers op de lijst hebbe n tegelijk) – begin met de overbodige, oudere spelers en selecteer vervolgens door op kwaliteit. Dit kunnen dus ook koopjes zijn op de transferlijst, die jij vervolgens weer met extra winst door verkoopt
  • Hier vindt je tussen de regels door weer een belangrijke tip: zorg dat je ALTIJD vier spelers op de transferlijst hebt staan (en stel je verkoopprijs niet te hoog – maar ook niet te laag)

OSM succes: een gebalanceerde selectie:
Eenmaal begonnen aan de competitie is het belangrijk dat je selectie in balans is:

  • Voldoende spelers per linie, het liefst zodat je tenminste twee bankzitters kan selecteren in je opstelling – op keepers na. Daar volstaan er twee.
  • Een balans in de kwaliteiten (en waarde) van je spelers per linie. Natuurlijk kan een uitschieter, maar over het algemeen genereer je meer succes met vijf zevens dan twee negens en drie vijf en halven.
  • Zorg daarnaast voor een balans qua leeftijd. Tuurlijk, jongere spelers train je makkelijker – maar zorg ook voor een aantal ervaren krachten (sowieso twee ervaren spelers die je gebruikt als aanvoerder en vice-aanvoerder).

OSM selectie: voorbeeld van uitgebouwde, gebalanceerde selectie
Hieronder screenshots van een perfect gebalanceerde selectie. In dit geval is dit de selectie van Leeds United (League One – doelstelling 7). Hoewel je met Leeds United begint met een selectiewaarde van “slechts” 97 miljoen – begin je met een relatief grote selectie. Perfect om via onze strategie je selectie op te bouwen.

Last but not least, enkele voor de hand liggende – maar waardevolle tips:

  • Denk bij de clubkeuze in OSM al gelijk na hoe je je selectie gaat uitbouwen
  • Zorg dat je selectie in balans is en zorg dat je selectie ook matcht met je gekozen formatie en tactiek