WK 2022 – OSM Special Wereld 2022

Ook binnen Online Soccer Manager is het tijd voor het WK 2022 te Qatar! Of zoals het binnen OSM ook wel wordt genoemd Wereld 2022! Op OSM-Tips.nl lees je meer over deze OSM Special Wereld 2022! Speel het WK 2022 via Online Soccer Manager en lees je maximaal in met onze tips op deze voorbereiding op de OSM Special Wereld 2022, één van de mooiere OSM specials van 2022 – zo niet de mooiste!

Met deze gloednieuwe OSM Special Wereld 2022 – speel jij het WK 2022

Natuurlijk, er is veel te zeggen over het WK 2022, Qatar als land en de FIFA als organisatie. Deze donkere kant werd al heel goed belicht door Danny Ghosen met ‘In de Schaduw van het WK’ (NPO), maar ook de coup van Qatar (NRC podcast) en FIFA Uncovered van Netflix zijn aanraders.  Maar als voetballiefhebber is het heel lastig om een WK links te laten liggen en als addicted OSM speler verslind jij natuurlijk alles wat voetbal zo mooi maakt! Toen de grote merken de nieuwste commercials lanceerden, met NIKE’s  ‘Footballverse’, waarin door de technologische mogelijkheden een echte clash der generaties, waar de sterren van nu én toen in schitteren, voorop – was het pas echt likkebaarden. Wat een staaltje nostalgie. Laat dat WK maar komen, dacht menig voetballiefhebber.

De echte OSM verslinder telde de dagen af en toen het ein-de-lijk zondag 20 november 2022 werd was het dan zover. Het WK 2022 begon met de openingswedstrijd Qatar – Ecuador én Online Soccer Manager publiceerde een gloednieuwe special. En wel de OSM special Wereld 2022!

Leidt je lievelingsteam naar de WK winst

Of je nou met de jonkies van Engeland speelt – het is toch inderdaad smullen om Jude Bellingham (19), Bukayo Saka (21) en Phil Foden (22) op één middenveld te hebben. Of je kiest voor de swingende sambalvoetballers uit Brazilië en de Seleção naar een zesde wereldtitel leidt, door misschien wel met een 3-2-5 meet zowel Richarlison, Vinicius Junior, Neymar, Antony als ook Jesus te beginnen – en inderdaad dus Rodrygo en Raphina gewoon de bank te houden. Of loods jij met de 35-jarige Lionel Messi, de GOAT, Argentinië voor het eerst sinds 1986 naar het goud?

Tip van ons, gratis en voor niets, met Engeland (selectiewaarde € 258 miljoen) speel jij met het duurste elftal die er is – kort gevolgd door Brazilië, met € 256 miljoen. Duurste ook de beste? Nee zullen de Portugezen zeggen. Die staan qua selectiewaarde echter wel als derde. En met Rafael Leão, João Félix heb jij twee trainbare talenten (beide 23 jaar oud en een kwaliteit van 84) die je heerlijk kan comineren met de ervaren grillen van aanvoerder Cristiano Ronaldo (37 jaar oud, kwaliteit 88).

Maar ook spelen met Frankrijk is om de duimen en vingers bij af te likken. Eerst Kylian Mbappé trainen tot-ie boven de 100 is en vervolgens met een 3-3-4 over de vleugels Les Bleus laten schitteren. Raphaël Verane, Lucas Hernández en Theo Hernández achterin. De jonkies Mattéo Guendouzi, Eduardo Camavinga en Aurélien Tchouameni – nadat je ze eerst lekker tot een dikke 80 heb getraind – op het middenveld. En dan voorin Ousmane Dembélé, Olivier Giroud, Antoine Griezmann en Kylian Mbappé himself. Heeerlijk!

Ook Spanje is er één voor de liefhebber. Gavi, Fati, Pedri. Wat een arsenaal aan talent. Maar kies ook eens een underdog. Het Ghanese tandem Kamal-Deen Sulemana met Mohammed Kudus. Of Marokko met Hakim Ziyec op 10. De oudjes van Wales, sinds 58 jaar weer terug op het wereldkampioenschap voetbal! Of natuurlijk het Nederlands Elftal. Met Andries Noppert op goal, de vijf ervoor en drie spelmakers en twee spitsen – een 1-5-3-2 zoals Louis van Gaal had gezegd Nederland naar de titel loodsen? He can come an end. Jij ook?