Loting EK 2024

Wat zijn de tegenstanders van het Oranje van Ronald Koeman? Welke dagen moet jij met rood in de agenda omcirkelen volgend jaar juni 2024 tijdens het EK Voetbal 2024 te Duitsland. OSM-Tips.nl geeft je een overzicht van de Loting EK 2024!

Loting Ek 2024

Wanneer is de loting EK 2024?

Wanneer wordt de loting gehouden voor het EK 2024 in Duitsland? Zaterdag 2 december 2023 om 18.00 uur Nederlandse tijd vindt de trekking plaats voor het EK 2024 in de Elbphilharmonie in Hamburg. Bord op schoot dus — of het eten uitstellen. Als echte voetballiefhebber wil jij weten of Oranje in de poule des doods komt of het toch makkelijker krijgt.

Verloop van de EK-loting op 2 december 2023

Voor de loting van het EK 2024 worden vier groepen samengesteld, elk met 6 landen. De samenstelling van de groepen voor de EK-loting van 2024 volgt hieronder per groep/potindeling

Potindeling groepen loting EK 2024

Groep 1: Duitsland (gastland), Portugal, Frankrijk, Spanje, België, Engeland

Groep 2: Hongarije, Turkije, Denemarken, Albanië, Roemenië, Oostenrijk

Groep 3: Schotland, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Nederland, Kroatië

Groep 4: Servië, Italië, Zwitserland, Winnaar play-off 1, Winnaar play-off 2, Winnaar play-off 3

Landen worden ingedeeld in groepen op basis van resultaten in Europese kwalificatiewedstrijden. Duitsland, als gastland, wordt automatisch geplaatst in Groep 1 en op positie A1. Groep 1 bevat alle groepshoofden, die vervolgens over de poules van het EK 2024 worden verdeeld.

Op het moment van de loting zijn de winnaars van de play-offs nog niet bekend. Teams die deelnemen aan deze play-offs in maart 2024 worden geplaatst in Groep 4 voor de loting.

Uit deze vier groepen worden 6 poules geloot, genaamd Groep A tot en met Groep F. De nummers 1 en 2 van elke groep, samen met de vier beste nummers drie, gaan door naar de achtste finales van het EK 2024.

Oranje niet in poule des doods!

Als we al van een poule des doods mogen spreken is dat poule B, waar Spanje, Kroatië en Italië elkaar treffen! Nederland treft weliswaar Frankrijk (waarvan het al twee keer verloor in de kwalificaties), maar mag met Oostenrijk en de play-off winnaar tussen Polen, Wales, Finland en Estland) best tevreden zijn!

Loting Ek 2024 logo Ek 2024

Uitslag loting EK 2024

Groep A: Duitsland, Schotland, Hongarije, Zwitserland

Groep B: Spanje, Kroatië, Italië, Albanië

Groep C: Slovenië, Denemarken, Servië, Engeland

Groep D: Winnaar play-off (Polen of Wales of Finland of Estland), Nederland, Oostenrijk Frankrijk 

Groep E: België, Slowakije, Roemenië en winnaar play-off (Israël, Bosnië-Herzegovina, Oekraïne of IJsland) 

Groep F: Turkije, winnaar play off (Georgië, Griekenland, Kazachstan of Luxemburg), Portugal, Tsjechië