EK Voetbal 2024

Voetballiefhebbers in Nederland opgelet! In 2024 is het weer tijd voor een EK voetbal en dit jaar wordt het nagenoeg een thuiswedstrijd! Het EK voetbal 2024 wordt namelijk in buurland Duitsland georganiseerd. Het EK voetbal 2024 in Duitsland begint op 14 juni 2024 met de openingswedstrijd en duurt tot en met de finale op 14 juli 2024. Er worden van 14 juni tot en met 14 juli 51 wedstrijden gespeeld, verspreid over tien speelsteden in Duitsland. OSM-Tips.nl neemt je mee naar het EK voetbal 2024!

EK voetbal 2024 - voorbeschouwing

Geschiedenis EK Voetbal

Het Europees Kampioenschap voetbal, ook wel bekend als het EK voetbal, is een prestigieus toernooi dat om de vier jaar plaatsvindt. Het evenement wordt georganiseerd door de Union of European Football Associations (UEFA) en brengt nationale voetbalteams van Europese landen samen om te strijden om de Europese titel.

De geschiedenis van het EK voetbal gaat terug tot 1960, toen het eerste toernooi werd gehouden. Destijds namen slechts vier teams deel aan de eindronde, die werd gewonnen door de Sovjet-Unie. In de beginjaren van het toernooi waren er nog geen kwalificatiewedstrijden en waren de deelnemende teams rechtstreeks gekwalificeerd.

In de loop der jaren is het EK voetbal gegroeid en geëvolueerd. Het aantal deelnemende teams is gestaag toegenomen, waardoor het toernooi uitgegroeid is tot een belangrijk evenement in de voetbalwereld. Het aantal deelnemende landen werd in 1980 uitgebreid naar acht en later naar zestien in 1996. Sinds 2016 wordt een EK voetbal gespeeld met 24 teams.

Het EK voetbal heeft enkele memorabele momenten opgeleverd in de voetbalgeschiedenis. Het toernooi staat bekend om zijn intense wedstrijden, legendarische spelers en spannende finales. Landen als Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië hebben successen behaald en staan ​​bekend als vooraanstaande krachten in het Europese voetbal. Maar uiteraard hebben wij als Nederlanders ook zelf mogen juichen: in 1988. En werd dat toernooi niet ook in Duitsland afgewerkt?

Italië is titelverdediger. Het land, dat ontbrak op het WK 2022 in Qatar, wist Engeland op Wembley te verslaan na penalty’s!

Ek voetbal 2024 - geschiedenis Italië

EK voetbal 2024 speelsteden

Het EK voetbal 2024 in Duitsland heeft tien speelsteden: Berlijn, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Keulen, Leipzig, München, Stuttgart.

Waarbij Keulen, Düsseldorf, Dortmund en Gelsenkirchen zeer dichtbij Nederland zijn – en de moeite waard is om met de auto naar toe te reizen. Ook Hamburg is prima te doen met de auto. De EK-finale wordt in Berlijn gespeeld. Mocht Nederland zover komen, adviseren we je om daar heen te vliegen of de trein te pakken. Of je wil twee keer zeven à acht uur in de auto zitten! Op naar een prachtig EURO 2024!

Meer EURO 2024?

Uiteraard zullen we ook de nodige OSM specials verder uitlichten! Lees hier bijvoorbeeld de voorbeschouwing EK Voetbal 2024!