EK 2024 Scorito tips achtste finale

Bij OSM-Tips.nl staat tussen 14 juni en 12 juli natuurlijk volledig in het teken van het EK voetbal 2024! Eerder publiceerden we de voorbeschouwing op het EK voetbal 2024, de favorieten EK 2024 en de tips voor je EK pool en daags voor het EK de Scorito Tips EK 2024 special. Dit was natuurlijk allemaal relevant vóórafgaand aan het toernooi, echter nu we zijn aanbelandt bij de achtste finales komen we met de beste EK 2024 Scorito tips achtste finale overzicht. Nederland ontloopt door de stunt van Georgië topland Engeland en treft Roemenië, terwijl Frankrijk een kraker speelt tegen België. Wat betekent dit voor mijn voorspelling?Wat hebben we geleerd van de wedstrijden in de groepsfase? Wie zijn on fire en kan ik selecteren als topscorer en wat leren we van de voorgaande achtste finales op het EK en WK? OSM-Tips.nl zet de belangrijkste EK 2024 Scorito tips achtste finale op een rij!

EK 2024 Scorito tips achtste finale - Nederlands elftal

Programma achtste finales EK 2024:

De achtste finales van het EK voetbal 2024 worden gespeeld verspreid over de vier volgende dagen:

  • Achtste finale 1: zaterdag 29 juni 2024 om 18.00 uur – Zwitserland-Italië
  • Achtste finale 2: zaterdag 29 juni 2024 om 21.00 uur – Duitsland-Denemarken
  • Achtste finale 3: zondag 30 juni 2024 om 18.00 uur – Engeland-Slowakije
  • Achtste finale 4: zondag 30 juni 2024 om 21.00 uur – Spanje-Georgië
  • Achtste finale 5: maandag 1 juli 2024 om 18.00 uur – Frankrijk-België
  • Achtste finale 6: maandag 1 juli 2024 om 21.00 uur – Portugal-Slovenië
  • Achtste finale 7: dinsdag 2 juli 2024 om 18.00 uur – Roemenië-Nederland
  • Achtste finale 8: dinsdag 2 juli 2024 om 21.00 uur – Oostenrijk-Turkije

EK 2024 Scorito tips achtste finale: wat hebben we geleerd van de groepsfase?

In de 36 wedstrijden in de groepsfase van het EK 2024 zijn er 74 goals gescoord, goed voor een gemiddelde van 2,05 doelpunten per wedstrijd. De meest voorkomende uitslag was 1-1 (acht maal), gevolgd door 1-0 (zes maal), 2-1 (vijf maal) en 0-0 (vier maal). Zowel 3-0 als 3-1 en 2-0 volgen (drie maal).

Ander opvallend detail? Er werden maar liefst negen goals in de blessuretijd van de tweede helft gescoord. Mogen we dit in de achtste finale ook verwachten? Of zullen de landen bij een gelijke stand dan meer uit zijn op verlenging? Let op en dus meteen een tip: indien in de achtste finale sprake is van verlenging, wordt de eindstand genomen na 120 minuten voetbal. Penalty’s na 120 minuten voetballen tellen logischerwijs niet (!) mee. Dus stel je voor: Nederland – Roemenië eindigt in een bloedeloze 0-0, maar in de verlenging vallen alsnog drie goals in het voordeel van Nederland en Oranje wint na verlenging met 2-1 – dan is niet 0-0 en een gelijkspel, maar 2-1 een een overwinning voor Nederland de juiste voorspelling!

Wat zijn de lessen uit het verleden?

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst? Eens! Maar we kunnen wél leren van het verleden. Portugal begon het EK 2016 met maar liefst drie gelijke spelen, maar ging gaande weg het toernooi beter spelen én kroonde zichzelf tot Europees Kampioen.

Ook als we kijken naar het gemiddeld aantal doelpunten op de EK’s kunnen we daar wat lering uit trekken. Op het EK 2020 (gespeeld in 2021) vielen 2,78 goals per wedstrijd – fors meer dan het gemiddelde van het EK 2016: 2,12 doelpunten per wedstrijd.

Voor historie over resultaten in de achtste finale kunnen we alleen maar terug kijken op het vorig toernooi, daar sinds het EK 2020 er voor het eerst een achtste finale werd gespeeld. De uitslagen van deze wedstrijden waren redelijk doelpuntrijk: 3 doelpunten gemiddeld per wedstrijd?

Conclusie en tip omtrent de uitslagen: het is lonend om te kijken naar de veelvoorkomende uitslagen (1-1, 1-0 en 2-1) maar tel daar wel wat doelpunten bij op. Zowel het gemiddeld aantal goals zal naar verwachting hoger liggen (gebaseerd op het EK 2020), maar ook aan enkele treffen waar op voorhand één ploeg de grote favoriet is (Spanje – Georgië en Portugal – Slovenië) en vergeet niet: mocht het verlengen worden, dan tellen de doelpunten in de verlening ook mee!

En welke topscorers selecteer ik voor de EK 2024 Scorito achtste finales?

Voorafgaand aan het EK 2024 stonden Kyllian Mbappé, Harry Kane, Cristiano Ronaldo en Romelu Lukaku het hoogst bij de bookmakers in de strijd om de titel als topscorer EK 2024. Het verdict zover? De Fransman brak zijn neus en viel letterlijk uit tegen Oostenrijk en scoorde alleen (een penalty) tegen Polen. De Engelsman speelde redelijk onzichtbaar – al was hij de perfecte bliksemafleider voor Jude Bellingham in de opener tegen Servië, maar wist tegen Denemarken en Slovenië niet te scoren. Ronaldo was op dreef, was onbaatzuchtig met een assist die hij doorgaans zelf zou afmaken, maar nog niet op schot en de Belg was het minst fortuinlijk: Lukaku zag drie (!) goals worden afgekeurd – overigens wel terechte calls van de VAR.

Zoals bekend bij Scorito, je krijgt voor een doelpuntenmaker van een geselecteerde aanvaller slechts 16 punten, voor een middenvelder is dat toch al 32 en voor een verdediger zelfs 64! Kortom, wat zijn de beste tips voor de topscorers EK 2024 gebaseerd op de groepsfase?

Hey Jude en de ‘middenvelders’ van Duitsland

We noemden hem al: Bellingham. Scoorde in de eerste wedstrijd gelijk tegen Servië. Had je de ster van Real Madrid die op 29 juni 2024 21 jaar wordt als topscorer? Kassa en +32 punten. Had jij de Duitse wonderkinderen Jamal Musiala of Florian Wirtz? Voor de Bayern München speler +64 en voor de kersverse kampioen van Duitsland +32. Ook Kai Havertz bleek een goeie zet? Scorito classificeerde de door Arsenal steevast als spits opgestelde makkelijk scorende Havertz als middenvelder. Dus? Een doelpunt van Havertz betekent ook kassa en +32 punten.

EK 2024 Scorito tips achtste finale - Musiala

Wie je nog meer had moeten selecteren? De Georgiër Georges Mikautadze natuurlijk, de topscorer van de groepsfase met drie doelpunten! Wellicht zal niemand hem hebben gekozen. Iemand die wél door menig Scorito speler is gekozen is de Duitser Jamal Musiala. Zoals gezegd scoorde hij tweemaal, maar op basis van zijn spel zien we hem tegen Denemarken opnieuw uitblinken. Bruno Fernandes kan een mooie andere middenvelder zijn die zomaar kan scoren. De Portugezen spelen tegen het taaie Slovenië, maar het kan zomaar een 1-0 worden met de sterspeler van Manchester United als matchwinner. Zijn landgenoot Cristiano Ronaldo is natuurlijk ook een goeie optie!

EK 2024 Scorito tips achtste finale - Mikautadze EK 2024 Scorito tips achtste finale - Ronaldo of Fernandes

Ook Harry Kane en Kylian Mbappé mogen niet ontbreken. De Brit is gebrand op zijn eerste goal en de Engelsen treffen met Slowakije een tegenstander waar de spits van Bayern zomaar eens uit zijn sloffen kan schieten. De kersverse ster van Real Madrid is dan weer de hoop in bange dagen voor Frankrijk. Kan hij de Belgen vellen met één of meerdere goals?

EK 2024 Scorito tips achtste finale - Mbappé

Zelf bondscoach spelen met OSM of wedden op het EK 2024?

Even tussen de voetbalwedstrijden ook zelf EURO 2024 spelen met  OSM? Schitterend, ga het vooral doen! OSM-Tips.nl presenteert de OSM Toernooi EURO 2024 / Europe 2024 special! Zet jij graag je voetbalkennis om in een mooi zakcentje? Ga (uiteraard wel verstandig, aub) dan wedden op het EK 2024 en krijg van ons de beste tips wedden EK 2024!

OSM-Tips.nl voorspelt de halve finales EK 2024!

Nu de halve finales zijn aangebroken, is het tijd voor de Scorito tips EK 2024 halve finales en natuurlijk de uitgebreide voorbeschouwing met voorspellingen halve finales EK 2024!