EK 2024 voorspelling groep F

OSM-Tips.nl kijkt vooruit naar het EK 2024 met een voorspelling voor groep F. Kan Portugal, net als in 2016, weer schitteren? En wie verovert de tweede en derde plek? Portugal, winnaar van het EK 2016, is opnieuw favoriet. Met Tsjechië, Turkije en debutant Georgië in de groepsfase, lijkt Portugal weinig problemen te zullen ondervinden. Hoe liggen de verhoudingen in deze groep? Lees onze EK 2024 voorspelling groep F!

EK 2024 voorspelling Groep F

Het EK 2024 nadert en je wilt natuurlijk weten wie de favorieten in de zes poules zijn en welke ploegen op welke plek zullen eindigen. Dit levert vaak extra punten op in je EK-pool. In groep F is Portugal de duidelijke favoriet, na een perfecte kwalificatiereeks. De vraag is: wie volgt er na Portugal?

Voorspelling Groep F

  1. Portugal
  2. Turkije
  3. Tsjechië
  4. Georgië

Portugal staat bovenaan en heeft nooit eerder de groepsfase gemist. In een poule met Turkije, Tsjechië en Georgië verwachten we hetzelfde. De strijd om de tweede plaats lijkt tussen Turkije en Tsjechië te gaan, waarbij wij Turkije een lichte voorsprong geven. Voor Georgië is deelname al een prestatie.

Portugal: Ronaldo’s Laatste Kunstje?

Cristiano Ronaldo, nu 38 jaar, lijkt aan zijn laatste EK toe. Zijn debuut was in 2004 en zijn hoogtepunt in 2016 toen Portugal het EK won. Afsluiten met een nieuwe titel is lastig, maar met dit team zeker mogelijk. Portugal won als enige land alle kwalificatiewedstrijden. Ondanks een teleurstellend WK 2022, waar ze de kwartfinales niet haalden, is het team weer sterk onder bondscoach Roberto Martinez. Ronaldo is weer een vaste waarde en aanvoerder.

EK voorspelling groep F - Portugal Ronaldo

Tsjechië: Vaste Waarde

Tsjechië heeft zich sinds de splitsing van Tsjecho-Slowakije in 1993 voor elk EK geplaatst. Hoewel een finaleplaats onwaarschijnlijk is, streven ze naar een herhaling van hun kwartfinaleplaats drie jaar geleden. Na de kwalificatie vertrok bondscoach Jaroslav Silhavy.

Turkije: Wisselvallig maar Potentieel

Turkije hoopt eindelijk weer eens de groepsfase te overleven. Na teleurstellingen in 2016 en 2021 onder Italiaanse coach Vincenzo Montella, is Turkije favoriet voor de tweede plek achter Portugal. Hun resultaten zijn wisselvallig, maar de potentie is er zeker met spelers als Hakan Calhanoglu en talenten als Arda Güler en Kenan Yildiz.

EK 2024 voorspelling groep F - Turkije Kökcu

Georgië: Voetbalsprookje

Georgië debuteert op het EK 2024 na een spannende play-off overwinning op Griekenland. Ondanks een zwakke reguliere kwalificatie, plaatsten ze zich via de Nations League. Verwachtingen zijn laag, maar de deelname zelf is al een prestatie. Khvicha Kvaratskhelia van Napoli is hun sterspeler, maar het team mist verdere kwaliteit.

Kvaratskhelia - Georgië EK 2024 voorspelling groep F

Met deze voorspelling biedt OSM-Tips.nl je een blik op de kansen en verwachtingen voor groep F van het EK 2024.

Meer EK 2024?

Lees alles over het EK voetbal 2024 op OSM-Tips.nl, zoals de voorbeschouwing op het EK voetbal 2024, de favorieten EK 2024, de beste Pool Tips EK 2024 en de handigste Scorito Tips EK 2024. Lees ook de EK 2024 voorspelling groep A, EK 2024 voorspelling groep B, EK 2024 voorspelling groep C, EK 2024 voorspelling groep D, EK 2024 voorspelling groep E en EK 2024 voorspelling groep F!