EK 2024 voorspelling groep E

OSM-Tips.nl blikt vooruit met deze EK 2024 voorspelling groep E

EK 2024 voorspelling Groep E: België oppermachtig tegen drie kleine dwergen

Waar Poule B de “Poule des Doods” van het EK 2024 wordt genoemd, geldt Poule E als de tegenhanger. Met Slowakije, Roemenië en Oekraïne als tegenstanders heeft België weinig te klagen over de loting. Ondanks dat België niet meer de absolute grootmacht is van een paar jaar geleden, lijkt kwalificatie voor de knock-outfase bijna gegarandeerd. Maar wie gaat er met België mee? Lees onze voorspelling voor Poule E!

FAVORIETEN GROEP E

Het EK 2024 nadert en je wilt natuurlijk weten wie de favorieten zijn en welke ploegen op welke plek zullen eindigen. Dit kan extra punten opleveren in je EK pool. We bekijken de favorieten per poule. Poule E heeft één duidelijke favoriet: België. De strijd om de tweede plek ligt echter open.

EK 2024 VOORSPELLING GROEP D

  1. België
  2. Oekraïne
  3. Roemenië
  4. Slowakije

België is onze favoriet voor de eerste plek. Ondanks het afscheid van de gouden generatie, moet België deze groep kunnen overleven en ver kunnen komen op dit EK. Voor de tweede plaats kiezen we Oekraïne, die tijdens de kwalificatie indruk maakte. Roemenië geven we de voorkeur boven Slowakije voor de derde plaats, die ook kwalificatie voor de achtste finales kan opleveren.

BELGIË: LEVEN NA DE GOUDEN GENERATIE

België’s gouden generatie is grotendeels met pensioen, maar er is nog steeds leven na deze talentvolle lichting. Sinds het teleurstellende WK van 2022 heeft België geen wedstrijd meer verloren en kwalificeerde zich moeiteloos voor het EK 2024 onder bondscoach Domenico Tedesco. Ondanks een vete tussen Tedesco en keeper Thibaut Courtois, blijft België favoriet in deze zwakke groep.

EK 2024 voorspelling groep E - België De BruyneEK 2024 voorspelling groep E - België Doku

ROEMENIË: EINDELIJK WEER OP EEN EK

Roemenië kent een geschiedenis met een gouden generatie in de jaren ’90, maar heeft sindsdien weinig succes gekend op eindtoernooien. Voor het eerst sinds 2016 is Roemenië weer op een EK. Ze werden groepswinnaar in de kwalificatie, maar mogen geen wonderen verwachten tijdens het toernooi. Met zelfvertrouwen hopen ze Slowakije en Oekraïne achter zich te laten.

EK 2024 voorspelling groep E - Roemenië Stanciu

SLOWAKIJE: GROTE WINNAAR VAN UITBREIDING EK

Sinds de uitbreiding van het EK in 2016 heeft Slowakije zich telkens weten te plaatsen. Hoewel ze geen favoriet zijn voor de tweede plek, kunnen ze zich zeker meten met Roemenië en Oekraïne. Sterspelers zoals Stanislav Lobotka geven hen een kans op een nieuwe plek in de knock-outfase.

EK 2024 voorspelling groep E - Slowakije Hancko

OEKRAÏNE: ER TOCH GEWOON WEER BIJ

Oekraïne heeft zich ondanks de oorlog met Rusland weten te plaatsen voor het EK 2024. Met talenten zoals Oleksandr Zinchenko en Mykhaylo Mudryk, en een hoge notering op de FIFA-Ranking, zijn zij favoriet voor de tweede plek achter België. Hun sterke prestaties in de kwalificatie en play-offs beloven veel voor het toernooi.

EK voorspelling groep E - Oekraïne Mudryk

WEDSTRIJDEN IN POULE E

De wedstrijden in Poule E zijn als volgt:

  • Ma. 17 juni 15.00: Roemenië vs. Oekraïne (München)
  • Ma. 17 juni 18.00: België vs. Slowakije (Düsseldorf)
  • Vr. 21 juni 15.00: Slowakije vs. Oekraïne (Düsseldorf)
  • Za. 22 juni 21.00: België vs. Roemenië (Keulen)
  • Wo. 26 juni 18.00: Slowakije vs. Roemenië (Frankfurt)
  • Wo. 26 juni 18.00: Oekraïne vs. België (Stuttgart)

Alle uitslagen en standen kun je op deze pagina volgen. De beste twee teams per poule gaan door naar de achtste finales, net als de vier beste nummers drie. De winnaar van Poule E speelt tegen een van de beste nummers drie. De nummer twee speelt tegen de nummer twee van Poule D, de poule van Oranje.

Meer EK 2024?

Lees alles over het EK voetbal 2024 op OSM-Tips.nl, zoals de voorbeschouwing op het EK voetbal 2024, de favorieten EK 2024, de beste Pool Tips EK 2024 en de handigste Scorito Tips EK 2024. Lees ook de EK 2024 voorspelling groep A, EK 2024 voorspelling groep B, EK 2024 voorspelling groep C, EK 2024 voorspelling groep D, EK 2024 voorspelling groep E en EK 2024 voorspelling groep F!