EK 2024 voorspelling groep D

Wat kan het Oranje van Ronald Koeman tegen Frankrijk? Hoe oppermachtig is de topfavoriet van dit EK 2024 met een sterrenensemble en topvedette Kylian Mbappé? En wat kunnen Oostenrijk en Polen? OSM-Tips.nl blikt vooruit met deze EK 2024 voorspelling groep D!

EK 2024 voorspelling Groep D: topfavoriet Frankrijk voor Nederlands Elftal

Oranje, wat kan je?! Zesendertig jaar na de legendarische overwinning in 1988 gaat het Nederlands Elftal deze zomer opnieuw voor goud op het Europees kampioenschap in Duitsland. Hoewel Ronald Koeman’s team niet als topfavoriet wordt beschouwd, wordt Oranje gezien als een sterke outsider. Koeman hoopt vooral dat zijn sleutelspelers fit zijn in juni. De groepsfase overleven, met Frankrijk, Oostenrijk en Polen als tegenstanders, moet altijd haalbaar zijn!

FAVORIETEN VAN GROEP D

Het EK 2024 nadert en je wilt natuurlijk weten wie de favorieten zijn en welke teams op welke posities zullen eindigen. Dit kan je in je EK pool extra punten opleveren. We bekijken de favorieten per poule. Poule D heeft met Frankrijk en Nederland twee duidelijke favorieten voor een plek in de achtste finales, aangevuld met Oostenrijk. Zowel Frankrijk – na het EK 1984 van Michel Platini en die van de golden goal van David Trezeguet tegen Italië in de Kuip in 2000 – als Nederland, in 1988 natuurlijk, hopen dit jaar opnieuw én eindelijk het EK te winnen. Voor het Nederlands Elftal zal dat een grote verrassing zijn, Frankrijk is het aan zijn stand verplicht. Maar wat is hun tegenstand? OSM-Tips.nl blikt vooruit!

EK 2024 voorspelling groep D - Frankrijk Michel Platini 1984 EK 2024 voorspelling groep D - Nederland 1988 Marco van Basten

EK 2024: VOORSPELLING GROEP D

  1. Frankrijk
  2. Nederland
  3. Oostenrijk
  4. Polen

Frankrijk en Nederland zijn de grootste kanshebbers op de eerste twee plekken in deze groep. Frankrijk, wereldkampioen van 2018 en vicewereldkampioen in 2022, is favoriet voor de groepswinst. Oranje verloor in de kwalificatie twee keer van Frankrijk en zal waarschijnlijk genoegen moeten nemen met de tweede plaats. Oostenrijk en Polen strijden waarschijnlijk om de derde plek, die ook plaatsing voor de achtste finales kan opleveren.

FRANKRIJK: OVERVLOED AAN KWALITEIT GEEN GARANTIE OP SUCCES

Frankrijk is de topfavoriet. Onder bondscoach Didier Deschamps heeft Frankrijk een enorm sterke selectie opgebouwd. Ondanks hun overvloed aan talent, bleek succes niet altijd gegarandeerd. Op het vorige EK was de achtste finale het eindstation voor Frankrijk. In de Nations League presteren ze wisselvallig, maar in de EK-kwalificatie waren ze onverslaanbaar. Frankrijk is in topvorm de ultieme favoriet voor EK-goud, maar een uitschuiver is nooit uitgesloten.

EK 2024_ VOORSPELLING GROEP D - Frankrijk Kylian Mbappé

NEDERLAND: NET GEEN EUROPESE TOP

Na een moeilijke periode na het WK van 2014 kroop Oranje onder Ronald Koeman in 2018 uit het dal. De finale van de Nations League werd bereikt en het EK 2020 gehaald. Koeman vertrok echter naar Barcelona voor het toernooi plaatsvond. Drie jaar later is hij terug en onder zijn leiding kwalificeerde Nederland zich opnieuw. Koeman heeft een talentvolle selectie, maar als geheel mist Oranje net de creativiteit en kwaliteit van de echte topteams. Blessures bij sleutelspelers als Frenkie de Jong en Memphis Depay zorgen voor kopzorgen richting de zomer.

EK 2024_ VOORSPELLING GROEP D - Nederland Memphis Depay

EK 2024 VOORSPELLING GROEP D - Nederland - Frenkie de Jong

OOSTENRIJK: PLOEG OM REKENING MEE TE HOUDEN

Oostenrijkse bondscoach Ralf Rangnick beschouwt zijn team in een zware poule. Toch is Oostenrijk een team om rekening mee te houden. Ze verloren slechts één van hun laatste veertien wedstrijden en kwalificeerden zich moeiteloos. Het verlies van David Alaba door een blessure is een grote tegenslag, maar Oostenrijk heeft laten zien ook zonder hem sterke resultaten te kunnen boeken.

EK 2024_ VOORSPELLING GROEP D - Oostenrijk Sabitzer

POLEN: SCORINGS PROBLEMEN ONDANKS LEWANDOWSKI

Polen plaatste zich via de achterdeur voor het EK 2024. Hun moeizame kwalificatie duidt op een gebrek aan scorend vermogen, ondanks de aanwezigheid van Robert Lewandowski. Polen wordt gezien als de gedoodverfde nummer vier in Poule D. Toch kan Polen ons altijd verrassen en zichzelf bewijzen.

EK 2024_ VOORSPELLING GROEP D - Polen - Lewandowski

WEDSTRIJDEN IN GROEP D

In Poule D zijn vooral de wedstrijden van het Nederlands Elftal interessant. Nederland speelt op zondag 16 juni tegen Polen, gevolgd door een clash met Frankrijk, en sluit de groepsfase af op dinsdag 25 juni tegen Oostenrijk. Alle uitslagen en standen kun je op deze pagina vinden. De beste twee teams per poule gaan door naar de achtste finales, net als de vier beste nummers drie.

Meer EK 2024?

Lees alles over het EK voetbal 2024 op OSM-Tips.nl, zoals de voorbeschouwing op het EK voetbal 2024, de favorieten EK 2024, de beste Pool Tips EK 2024 en de handigste Scorito Tips EK 2024. Lees ook de EK 2024 voorspelling groep A, EK 2024 voorspelling groep B, EK 2024 voorspelling groep C, EK 2024 voorspelling groep D, EK 2024 voorspelling groep E en EK 2024 voorspelling groep F!

Frankrijk of Nederland naar het succes loodsen met OSM?

De toppers van Online Soccer Managers hebben daags voor de start van het toernooi even hard doorgewerkt en een toernooi klaar gezet, met alle 24 deelnemende landen aan EURO 2024 inclusief alle definitieve selecties. Overleef jij de poule-fase en leidt jij je land naar de finale? Met welk land speel ik met de hoogste selectiewaarde? En wat zijn de leukste selecties? OSM-Tips.nl presenteert de OSM Toernooi EURO 2024 / Europe 2024 special!