EK 2024 voorspelling groep C

Groep C wordt beschouwd als een van de meest uitdagende op het EK 2024. Met Engeland en Denemarken als koplopers, terwijl Servië en Slovenië strijden om de derde plaats. OSM-Tips.nl blikt vooruit met deze EK 2024 voorspelling groep C!

EK 2024 voorspelling Groep C: Engeland versus Denemarken en twee outsiders

De favorieten voor de eerste twee plaatsen zijn duidelijk: Engeland, verliezend finalist van drie jaar geleden, en Denemarken, halve finalist van het laatste EK. Servië en Slovenië, nieuwkomers op dit niveau, hebben een zware taak voor de boeg.

WIE ZIJN DE FAVORIETEN VAN GROEP C

De voorspelling voor de eindstand is als volgt:

  1. Engeland
  2. Denemarken
  3. Servië
  4. Slovenië

Engeland komt met hoge verwachtingen naar Duitsland. Ze beschikken over een sterke selectie en zijn favoriet voor de groepswinst. Denemarken lijkt de enige ploeg die hen kan uitdagen. Servië en Slovenië, de minder sterke teams, zullen strijden om de derde plek, waarbij Servië een lichte voorsprong heeft.

ENGELAND: TERUG NAAR DE TOP

Engeland heeft na jaren van teleurstellingen eindelijk weer uitzicht op succes. Na een sterke prestatie op het laatste EK en een gunstige loting lijken ze klaar voor een diepe run op dit toernooi. Engeland is, samen met Frankrijk, de grote favoriet voor het EK 2024. Dit kan deels te maken hebben met hun focus op de Engelse markt. Bondscoach Gareth Southgate beschikt over een sterke selectie, hoewel de verdediging soms als zwakke schakel wordt gezien. Toch zouden veel landen jaloers zijn op de keuze tussen Jordan Pickford in het doel, en verdedigers als Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire en Ben Chillwell. Op het middenveld zijn Jude Bellingham (foto onder) en Declan Rice vaste waarden, terwijl Conor Gallagher en Trent Alexander-Arnold strijden om de derde plek. De aanval is indrukwekkend met Harry Kane, Buyako Saka, Marcus Rashford en Phil Foden. Engeland is dus terecht een van de EK 2024 favorieten.

EK 2024 voorspelling Groep C - Engeland Jude Bellingham

DENEMARKEN: AMBITIEUS EN VASTBERADEN

Denemarken, na een teleurstellend WK, is vastbesloten om op het EK te schitteren. Met een degelijke selectie en enkele opkomende talenten, waaronder Rasmus Højlund (Manchester United, foto onder), hebben ze het potentieel om ver te komen. De Röd-Hvide (De Rood-Witten) hebben een elftal dat uitstekend in balans is, met de zojuist genoemde spits in de gelederen van Erik ten Hag, maar ook Victor Kristiansen (Bologna) en Mohamed Daramy (Stade Reims) als talenten en Andreas Christensen (Barcelona), Pierre-Emile Höjbjerg (Tottenham Hotspur), Alexander Bah (Benfica) en vooral Christian Eriksen (Manchester United), Simon Kjær (AC Milan) en Kasper Schmeichel (Anderlecht) als ervaren en dragende spelers. Wij denken dat Denemarken prima tweede kan worden achter Engeland – zelf zullen ze hoger inzetten om zo de groepswinnaar van groep A (wellicht Duitsland, zie ook EK 2024 voorspelling groep A) te ontlopen.

EK 2024 voorspelling Groep C - Denemarken

SERVIË: EEN NIEUWE KANS

Voor Servië is dit de eerste keer dat ze zich als zelfstandig land kwalificeren voor een EK. Hoewel hun selectie niet bulkt van grote namen, mogen ze niet onderschat worden. De ervaring van Dusan Tadic (Fenerbahçe), Aleksandar Mitrovic (Al-Hilal, foto onder), Luka Jovic (AC Milan), Filip Kostic en Sergej Milinkovic-Savic (Al-Hilal) moeten de Belo Orlovi ver kunnen brengen. Kunnen De Witte Adelaars een vuist maken tegen Engeland en Denemarken?

EK 2024 voorspelling Groep C - Servië Aleksandar Mitrovic

SLOVENIË: EEN UITDAGING VOOR DE TOEKOMST

Slovenië keert na 24 jaar afwezigheid terug op het EK-toneel. Even terug naar 2000. De Slovenen met smaakmaker Zlatko Zahovič (foto onder) komen in een waar voetbalspektakel tot een 3-3 tegen aartsrivaal Joegoslavië, echter lijkt het doek tegen Spanje al te vallen (1-2 nederlaag). Als De Draken vervolgens in het Gelredome in Arnhem niet verder komen dan een 0-0 tegen Noorwegen is het toernooi ten einde. Bij vlagen erg attractief voetbal – wel helemaal onderaan als vierde geëindigd. En de kansen voor het EK 2024?

EK 2024 voorspelling groep C - Slovenië Zlatko Zahovič

Met opkomende talenten zoals Benjamin Sesko (RB Leipzig) en de ervaring van Jan Oblak (Atlético Madrid), hebben ze enkele troeven in handen. Maar hun gebrek aan ervaring op dit niveau kan een struikelblok zijn.

EK 2024 voorspelling Groep C - Slovenië Jan Oblak

WELKE WEDSTRIJDEN WORDEN ER GESPEELD IN EK GROEP C

Het hoogtepunt in Poule C is de wedstrijd tussen Engeland en Denemarken op 20 juni in Frankfurt. Engeland speelt zijn andere twee wedstrijden net over de grens in Nederland, in Gelsenkirchen en Keulen.

Meer EK 2024?

Lees alles over het EK voetbal 2024 op OSM-Tips.nl, zoals de voorbeschouwing op het EK voetbal 2024, de favorieten EK 2024, de beste Pool Tips EK 2024 en de handigste Scorito Tips EK 2024. Lees ook de EK 2024 voorspelling groep A, EK 2024 voorspelling groep B, EK 2024 voorspelling groep C, EK 2024 voorspelling groep D, EK 2024 voorspelling groep E en EK 2024 voorspelling groep F!