EK 2024 voorspelling groep B

Op OSM-Tips.nl lees jij alles over het EK voetbal 2024! Naast de voorbeschouwing op het EK voetbal 2024, de favorieten EK 2024, de beste Pool Tips EK 2024 en de handigste Scorito Tips EK 2024 zijn wij ook dieper in de verschillende groepen gedoken. En in deze special is dat groep B, de zogenaamde poule des doods. Met Spanje, Italië en Kroatië zijn er drie absolute toplanden, aangevuld met Albanië. De zwakste broeder hoeft echter niet op voorhand te buigen! Is Spanje de gedoodverfde favoriet voor de poule winst? Wat kunnen de oude strijders van Kroatië? Wat mogen we verwachten van de titelverdediger? OSM-Tips.nl blikt vooruit, met deze EK 2024 voorspelling groep B!

EK 2024 voorspelling groep B - Spanje

EK 2024 voorspelling Groep B: hoe met de groep des doods?

Wat zullen Luciano Spalletti (bondscoach Italië), Luis de La Fuente (Spanje) en Zlatko Dalic (Kroatië) toch blij zijn dat er 24 deelnemers zijn op het EK 2024. Want was het EK afgewerkt met de klassieke zestien deelnemers, hadden er maar 2 van de 4 landen in groep B de poule fase kunnen overleven. Dankzij de uitbreiding naar 24 (voor het eerst in 2016) kan het maar zo zijn dat zowel Spanje, Italië als Kroatië door gaan. Er zijn maar liefst vier landen die (achter de groepswinnaars en nummers twee die logischerwijs zich allemaal plaatsen) als beste nummer drie door gaan naar de achtste finales – wij hopen met recht dat deze drie landen daar ook toe behoren. Maar wat is de meest voor de hand liggende volgorde? En waarom? OSM-Tips.nl duikt verder in de verschillende landen in deze EK 2024 voorspelling groep B!

DE FAVORIETEN VAN GROEP B:

Het aanwijzen van een absolute favoriet is lastig met deze topteams. Maar we wagen een voorspelling. Albanië lijkt kansloos, gezien hun lage FIFA-ranking. Onze voorspelling voor de eindstand:

VOORSPELLING EINDSTAND GROEP B:

  1. Spanje
  2. Kroatië
  3. Italië
  4. Albanië

SPANJE: TERUG AAN DE TOP

Spanje, een traditionele Europese grootmacht, heeft wisselende jaren gekend. Na de glorie van 2008 en 2012 volgden magere jaren, maar op het EK 2021 waren ze weer bijna terug aan de top. Met een hernieuwde focus en jong talent zoals Lamine Yamal, heeft Spanje een veelbelovende toekomst.

Waar het in de EK’s van 2008 en 2012 (en daar tussen nog tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika tegen Nederland) hosanna was, moest La Roja de afgelopen eindronden continue het onderspit delven na penalty’s. Zowel het WK van 2018, het EK 2020 en het afgelopen WK in Qatar vlogen de Spanjaarden er na penalty’s uit. Waar was het gouden Spanje van het tiqui-taca met de veelscorende spitsen als David Villa en Fernando Torres (foto onder) en Xabi Alonso, Andrés Iniesta en Xavi als smaakmakers op het middenveld?

EK 2024 voorspelling groep B - Spanje Fernando Torres 2008

Zoals we schreven, met de pas 16 (!) jarige Lamine Yamal als supertalent en met zijn ploegmaat Pedri als spelbepaler op het middenveld en de onvermoeibare Rodri (foto onder) van Manchester City hoopt Spanje op nieuwe elan. Onze redacteuren plaatsen de drievoudig EK winnaar in de favorieten EK 2024 special weliswaar onder Frankrijk, Engeland, Duitsland en Portugal – maar het mag nog altijd als outsider en schaduwfavoriet worden gerekend!

EK 2024 voorspelling groep B - Spanje Rodri

ITALIË: EUROPEES KAMPIOEN, MAAR WK’S GEMIST

Regerend Europees kampioen Italië worstelde met de kwalificaties voor het EK 2024, maar blijft een geduchte tegenstander. Hun ervaring als toernooi-team maakt hen gevaarlijk, zelfs zonder absolute topspelers.

EK 2024 voorspelling groep B - Italië

Nicolo Barella EK 2024 voorspelling groep B - Italië

KROATIË: VERLENGINGSKAMPIOENEN

Kroatië, met een rijke recente geschiedenis op grote toernooien, blijft een geduchte tegenstander. Hoewel hun gouden generatie op leeftijd begint te raken, zijn ze nog steeds een kracht om rekening mee te houden.

EK 2024 voorspelling groep B - Kroatië 1996 Davor Suker

EK 2024 voorspelling groep B - Kroatië Luka Modric

ALBANIË: KLEIN MAAR DAPPER

Albanië, hoewel kansloos op papier, heeft laten zien dat ze kunnen verrassen. Ondanks een zware loting, mogen ze niet onderschat worden. In het voetbal is niets onmogelijk!

EK 2024 voorspelling groep B - Albanië Armando Broja

Meer EK 2024?

Lees alles over het EK voetbal 2024 op OSM-Tips.nl, zoals de voorbeschouwing op het EK voetbal 2024, de favorieten EK 2024, de beste Pool Tips EK 2024 en de handigste Scorito Tips EK 2024. Lees ook de EK 2024 voorspelling groep A, EK 2024 voorspelling groep B, EK 2024 voorspelling groep C, EK 2024 voorspelling groep D, EK 2024 voorspelling groep E en EK 2024 voorspelling groep F!