EK 2024 voorspelling groep A

Op OSM-Tips.nl lees jij alles over het EK voetbal 2024! Naast de voorbeschouwing op het EK voetbal 2024, de favorieten EK 2024, de beste Pool Tips EK 2024 en de handigste Scorito Tips EK 2024 zijn wij ook dieper in de verschillende groepen gedoken. Per groep vindt jij onze voorspellingen, die je kunnen helpen bij je Scorito EK pool of je EK pool met vrienden en collega’s. OSM-Tips.nl presenteert hierbij de EK 2024 voorspelling groep A! Duitsland is als gastheer en met de nodige sterspelers natuurlijk de grote favoriet, maar hoe zit het met Zwitserland en Schotland? En wat mogen we verwachten van de Hongaren met hun godenkind van Liverpool? OSM-Tips.nl blikt vooruit, met deze EK voorspelling groep A!

EK 2024 voorspelling groep A

EK 2024 voorspelling Groep A: wie wordt tweede achter gastland Duitsland?

Duitsland was al lang vooraf verzekerd van deelname aan het EK 2024, aangezien het gastland was. In september 2018 werd het toernooi aan Duitsland toegewezen, waardoor ze automatisch geplaatst waren. Als gastland bevindt Duitsland zich natuurlijk in Groep A en zal het op vrijdag 14 juni de openingswedstrijd spelen tegen Schotland, terwijl Zwitserland en Hongarije de andere landen in Groep A zijn. OSM-Tips.nl presenteert de EK 2024 voorspelling groep A!

WIE ZIJN DE FAVORIETEN VAN GROEP A?

Nu de EK 2024 nadert, is het natuurlijk interessant om te weten wie de favorieten zijn in de zes poules en hoe de ploegen naar verwachting zullen presteren. Dit kan extra punten opleveren bij een EK-pool. Daarom bekijken we per groep wie de favorieten zijn. Duitsland is natuurlijk de topfavoriet in Groep A, ondanks hun historisch slechte periode. De Duitsers zijn gezakt naar de 16e plaats op de FIFA-ranking. Zwitserland staat op de 19e plaats, Hongarije op de 27e en Schotland op de 34e. De kleine verschillen maken Groep A moeilijk te voorspellen. De strijd om de plekken in de knock-outfase is in deze groep behoorlijk open. We geven eerst onze voorspelling en bekijken vervolgens de deelnemende landen in deze groep.

VOORSPELLING EINDSTAND GROEP A:

  1. Duitsland
  2. Hongarije
  3. Zwitserland
  4. Schotland

Duitsland toonde tegen Frankrijk en het Nederlands Elftal potentieel dat van een mogelijke Europees kampioen getuigt. Echter, in juni zal moeten blijken of dit slechts een opleving was na een mindere periode, of dat de Duitsers net op tijd hun vorm hebben hervonden. Op papier zou een groep met Zwitserland, Hongarije en Schotland in ieder geval geen probleem moeten vormen voor Duitsland. Achter de Duitsers zien we Hongarije zich als tweede kwalificeren voor de achtste finales.

DUITSLAND: NIEUWE HOOP VOOR EEN PRACHTIG EK VOETBAL

Duitsland heeft een indrukwekkende geschiedenis op grote toernooien. Ze wonnen vier keer het Wereldkampioenschap en het Europees kampioenschap voetbal driemaal. De laatste keer dat Die Mannschaft een EK won, was in 1996. Tijdens het EK dat in Engeland werd gespeeld klopte de ploeg van Berti Vogts eerst in de halve finale gastland Engeland na penalty’s, waarna het Tsjechië na verlenging versloeg: 2-1 werd het op Wembley, na de allereerste golden goal ooit op een EK van invaller Oliver Bierhoff.

EK 2024 voorspelling groep A - Duitsland EK 1996 Oliver Bierhoff

Op het WK van 2014 waren ze de sterksten. Na een mindere periode op recente toernooien, hadden de Duitsers geen succesvolle kwalificatiewedstrijden nodig voor het komende Europees kampioenschap vanwege hun status als gastland. Hun prestaties in oefenwedstrijden in 2023 waren echter teleurstellend, met slechts drie overwinningen in elf wedstrijden. Maar naarmate het EK 2024 naderde, groeide de hoop onder Duitse voetballiefhebbers. Met de terugkeer van Toni Kroos maakte Duitsland indruk tegen Frankrijk en Nederland, wat hoop geeft voor een mooie zomer vol voetbal in eigen land.

Bij Die Mannschaft zijn zowel Jamal Musiala (Bayern München) als Florian Wirtz (Bayer Leverkusen, foto onder) toptalenten die zomaar grote sterren van het toernooi kunnen gaan worden…

EK 2024 voorspelling groep A - Duitsland Florian Wirtz

ZWITSERLAND: ER WEER BIJ ONDANKS ZWAKKE KWALIFICATIE

Zwitserland is de laatste jaren regelmatig te vinden in de knock-outfase van grote voetbaltoernooien. Ondanks een zwakke kwalificatiereeks voor het EK 2024, slaagden ze er toch in zich te plaatsen. Hun oefenwedstrijden in maart leverden betere resultaten op, maar het gebrek aan scorend vermogen blijft een zorg.

Bij de Zwitsers zijn zowel Granit Xhaka (Arsenal) als Manuel Akanji (Manchester City, foto onder) blikvangers in de selectie.

EK 2024 voorspelling groep A - Zwitserland Manuel Akanji

HONGARIJE: EEN KEER GEEN ZWARE POULE

Het Hongaarse voetbal zit in de lift, met succesvolle kwalificaties voor het EK 2020 en 2024. Hoewel ze gemist werden op het WK 2022 vanwege een vierde plaats in de kwalificatiegroep, bewezen ze zich als taaie tegenstander in de laatste Nations League en in oefenwedstrijden. Hongarije heeft een sterke prestatie geleverd in de kwalificatie voor het EK 2024 en onderstreepte hun status als serieuze deelnemer door onder andere Turkije te verslaan in een oefenwedstrijd in maart.

Dominik Szoboszlai is de absolute sterspeler van de Magische Magyaren. Als de 23-jarige spelverdeler van Liverpool net zo straalt bij het nationale elftal als zijn club, kan het nog een mooi toernooi worden voor Nemzeti Tizenegy!

Dominik Szoboszlai Hongarije - EK 2024 voorspelling groep A

SCHOTLAND: STEUN VAN DE TARTAN ARMY HARD NODIG

Schotland heeft zich na een lange periode van afwezigheid weer weten te kwalificeren voor een EK-toernooi. Ondanks hun wisselvallige prestaties, inclusief een recente 4-0 nederlaag tegen Noord-Ierland, hebben ze zich overtuigend geplaatst voor het EK 2024. De Tartan Army zal hun steun hard nodig hebben, want Schotland gaat als underdog de groep in. De wisselvalligheid van Schotland werd nogmaals duidelijk tijdens de laatste oefenwedstrijden in maart. Ondanks een uitstekende wedstrijd tegen het Nederlands Elftal, leed Schotland een nederlaag tegen Noord-Ierland. Deze inconsistentie, samen met een gebrek aan scorend vermogen, kan Schotland parten spelen tijdens het EK 2024.

De Schotten hebben, in tegenstelling tot de Duitsers – en Zwitsers en Hongaren in mindere mate – geen absolute topsterren. Toch is Scott McTominay één van de dragende spelers van The Tartan Army. Kan deze karaktervoetballer heel voetbalminnend Schotland een mooie zomer doen beleven?

EK 2024 voorspelling groep A - Schotland Scott McTominay

WELKE WEDSTRIJDEN WORDEN ER GESPEELD IN GROEP A?

Op vrijdag 14 juni wordt de openingswedstrijd van het EK 2024 gespeeld in München, waar gastland Duitsland het toernooi zal openen tegen Schotland. Alle uitslagen en standen van Groep A zullen beschikbaar zijn op de officiële EK-website, waarbij de beste twee teams per groep en de vier beste nummers drie doorgaan naar de achtste finales. De winnaar van Groep A zal het in de tweede ronde opnemen tegen de nummer twee van Groep C, terwijl de nummer twee van Groep A zal spelen tegen de runner-up van Groep B.

Meer EK 2024?

Lees alles over het EK voetbal 2024 op OSM-Tips.nl, zoals de voorbeschouwing op het EK voetbal 2024, de favorieten EK 2024, de beste Pool Tips EK 2024 en de handigste Scorito Tips EK 2024. Lees ook de EK 2024 voorspelling groep A, EK 2024 voorspelling groep B, EK 2024 voorspelling groep C, EK 2024 voorspelling groep D, EK 2024 voorspelling groep E en EK 2024 voorspelling groep F!